XV. ELTE Alumni Kupa – Sajti Pajtik először a csúcson! – BEAC Foci
Bezár

XV. ELTE Alumni Kupa – Sajti Pajtik először a csúcson!

XV. ELTE Alumni Kupa

16 csapat, kiváló idő és izgalmas mérkőzések röviden ez jellemezte a jubileumi XV. Alumni Kupát! A 16 nevező csapatot 4 db 4 csapatos csoportba soroltuk.

A csoport

Az A csoport legnagyobb esélyese egyértelműen a többszörös győztes Régi idők focija volt, akik az elváráshoz mérten 3 győzelemmel abszolválták a csoportot. A felsőházat jelentő második helyért az újonc MSC és az ELTENDABLES csapata harcolt. A fiatal mesteresek Horváth Barna kiváló játékával megnehezítették az ex jogászokra alapuló ‘DABLES dolgát, ám Őri és Ternyák rutinjával végül a rutinosabbak jutottak a legjobb nyolcba.

B csoport

A tavalyi évben is összefutottak az Igénytelenek a Sajti Pajtikkal, igaz akkor a rájátszásban, nem pedig a csoportban. A régi alumnisok dominálták a csoportot, és maguk mögé utasították a két újonc Bakker FC-t és Ultimate Teamot, akikre az alsóház várt. A csoport rangadóján Boros (Sajti Pajtik) hibáját kihasználták a mérkőzés elején a Igénytelenek, és a Sajtik csak döntetlenre tudták menteni a találkozót. A csoport első helyén végül Terrayék  végeztek, jobb gólkülönbséggel.

C csoport

Itt is két újonc és két rutinos alumnis volt a csoport felállása. Az Elhagyott Tanegység magabiztosan, kapott gól nélkül abszolválta a csoportot, a második helyért a SÖR és a PU FC harcolt. A jogászokat a SÖR végül csak gólaránnyal tudta megelőzni, így a tavalyi alsó ház után idén a felsőben próbálhatott szerencsét, a Goaldiggersre pedig az alsóház várt.

D csoport

A D csoportból kiemelkedett a PPK – ÁJK vegyes csapat, az Andorrai Pékek, akik szereplése újoncként kicsit meglepő lehet, ám a Beacfoci bajnokságaiban a srácok már évek óta a meghatározó csapatok közé tartoznak. A második felsőházas helyért azonban hatalmas harc folyt, sok döntetlennel és nüansznyi különbségekkel. Végül a tavalyi alsóház nyertese a Le Rouge Lacoste jött ki a versenyfutásból a legjobban, és a Pakbizt és a Járó Keretet megelőzve futottak be a második helyre.

Rájátszás

A felsőház 1. pályán zajló ágán, a Sajti Pajtik csapata csapott össze az Elhagyott Tanegységgel. A mérkőzés egy parázs meccset és egy gólt hozott, amit Szekér Zoltán lőtt Pétervári hálójába elemi erővel. Az ág másik találkozóján a Régi idők focija folytatta menetelését, és meggyőző fölénnyel 3-0 győzelemmel lépte le Dudlák Tamásékat.

A felsőház másik ágán a B csoport győztese az Igénytelenek felrobbantotta a gólzsákot, és egy ötöst rámolt a SÖR hálójába.  Az Andorrai Pékek a lazább csoportmeccsek után egy izgalmas találkozón 3-2-re verte az ELTENDABLES-t, amivel újoncként a legjobb négy közé kerültek.

Az alsóházban a PU FC és az MSC az egyik, a Bakker FC és a PPK Old Boys pedig a másik ágon jutott az elődöntőkben.

Elődöntők

Az egyes pályán zajló ágon a tavalyi döntő visszavágója ismétlődött meg. A Régi idők focijában több alapember is hiányzott Káplár, Péntek és Vadászi személyében, amit ki is használt az élesebben játszó Sajti Pajtik, és a kiválóan védő Páli hálójába Diemer Levi góljával jutottak a BEACosok a döntőbe. A kettes pályán az Igénytelenek – Andorrai Pékek egy izgalmas ikszet hozott, majd a fehér mezesek büntetőkkel jutottak a döntőbe.

Az alsóházban a PU 1-0-ra verte az MSC csapatát, a csoportban vergődő Bakker pedig 2-1-re nyert a PPK Old Boys ellen, és jutott az alsóház döntőjébe.

Helyosztók

Az alsóházban az újoncok csatáján a Lipóth vezette PU FC legyőzte a Bakker csapatát, a bronzmérkőzést pedig a MSC-sek nyerték!

A felsőházban a bronzmérkőzésen a Régi idők focija csalódottan, ám de abszolválta a kisdöntőt, és 2-0-ra verte az Andorrai Pékeket. A Sajti Pajtik – Igénytelenek csoportmérkőzés pedig megismétlődött a döntőben. A rendes játékrész mindkét részről óvatos játékot és döntetlent hozott, így a büntetők döntöttek, ahol a fekete-arany mezesek jobban koncentráltak és Hodován sorsdöntő büntetője után első alkalommal emelhették magasba az Alumni vándorkupát.

Végeredmény – különdíjasok

Felsőház

  1. Sajti Pajtik
  2. Igénytelenek
  3. Régi idők focija
  4. Andorrai Pékek

Alsóház

  1. PU FC
  2. Bakker FC
  3. MSC
  4. PPK Old Boys B

Gólkirály: Uğurcan Çetin (Igénytelenek)

Legjobb játékos: Szekér Zoltán (Sajti Pajtik)

Legjobb kapus: Szabó István (Igénytelenek)

A rendezvény galériáját itt tekinthetitek meg: BEAC (Simó Szabolcs) és Végh Bence (ElteOnline).

Köszönjük szépen az ELTE Alumni Központjának és munkatársainak Pataky Csillának és Petz Denisenek azt, hogy 15 éve ilyen kiváló rendezvényt szerveznek számunkra és egyszer egy évben itt össze tudnak futni a legsportosabb alumnusok!